Zagreb

Zagreb je glavni grad Hrvatske, poslovno i turističko središte, ali i  zanimljiva kulturna i povijesna lokacija. Smješten je podno planine Medvednice, omiljenog izletišta Zagrepčana i njihovih gostiju. Sjeverno od rijeke Save smjestio se povijesni Stari Grad, a južno od Save leži Novi Zagreb, poznat po stambenim neboderima i velikim kompleksima zgrada, između kojih je očuvano zelenilo, puno pješačkih zona i dječjih parkova.

ZagrebCreative Commons License kate kate via Compfight
Turisti rado dolaze u Zagreb razgledati slikoviti Gornji grad, njegove starinske ulice i građevine, muzeje i Crkve, kao i povijesne lokalitete Donjeg grada, Kaptol, Medvedgrad i predivno groblje Mirogoj. Svi, a posebno djeca, vesele se obilasku zagrebačkog Zoološkog vrta, smještenog u park-šumi Maksimir.

Zagreb_32Creative Commons License Mario Fajt via Compfight
Ako volite aktivni odmor, iskoristite svoj boravak u Zagrebu za posjet Jarunu i Bundeku. Ta dva športsko-rekreativna centra imaju obilje šetnica, športskih terena, finih restorana i jezera u kojima se možete kupati.
Popijte kavu u poznatoj zagrebačkoj Tkalči, prošetajte Zrinjevcem, a ako za večernji izlazak, odaberite neki od zagrebačkih klubova, kazališta ili kina.

Zagreb_14Creative Commons License Mario Fajt via Compfight

Linkovi
http://www.zagreb-touristinfo.hr/
http://www.idemvan.hr/nocni-zivot/dogadanja/
http://www.geografija.hr/clanci/352/crtice-o-zagrebu